Skip to content Skip to footer

SAÜ İletişim Fakültesi

Bu yazımızda Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi’ni tüm detaylarıyla inceleyecek, tercih etmeyi düşünen veya tercih eden öğrencilerin akıllarındaki soruları cevaplamaya çalışacağız.

SAÜ İletişim Fakültesi

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi 2012 yılında kuruldu, 2013 yılında öğrenci kabulüne başladı ve günümüzde 1600’ü aşkın öğrenci kapasitesi ile eğitim vermektedir. Fakülte bünyesinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema ile İletişim Tasarımı ve Medya bölümleri yer almaktadır. Fakülte dekanlığı M2 binasının en üst katında yer almaktadır. Kendisine ait bir binası bulunmayan SAÜ İletişim Fakültesi derslerine M2 ve M4 binalarında devam etmektedir. Bu binalar aynı zamanda mühendislik fakültelerinin de eğitim alanlarıdır.

Fakülte bünyesinde öğrencilerin pratik deneyim kazanabileceği SAÜ TV, Kampüs Haber ve SAÜ Aktüel gibi çalışmalar bulunmaktadır.

SAÜ İletişim Fakültesi Akademik Kadrosu

SAÜ İletişim Fakültesi farklı alanlarda uzmanlıkları bulunan 42 kişilik eğitimci kadrosuna sahiptir. Özellikle sektörel deneyime sahip öğretim görevlilerinin öğütlerine kulak vermek mezun olduktan sonra işinize yarayacaktır. Örneğin Melih Zafer Arıcan, Kadriye Kobak, Cengiz Erdal, Mehmet Güzel ve Meltem Gönden gibi öğretim görevlileri sektörel deneyimlerini öğrencilere aktarma konusunda fazlasıyla başarılılar diyebiliriz.

Güncel akademik kadroya buradan ulaşabilirsiniz. 

SAÜ İletişim Fakültesi Eğitim Kalitesi Nasıl?

SAÜ İletişim Fakültesi Eğitim

Bir SAÜ İletişim Fakültesi mezunu olarak fakülte akademik kadrosu ile gayet yetkin bir eğitim sunarken teknik yetersizlikler sebebiyle istenilen verim alınamamaktadır diyebilirim. Fakülte bünyesinde yer alan Bilgisayar Laboratuvarı öğrencilerinin pratik ihtiyaçlarını karşılamakta malesef yetersiz kalmaktadır. Ek olarak SAÜ TV, Kampüs Haber ve SAÜ Aktüel haricinde deneyim kazanılabilecek alanların kısıtlılığı da söz konusu. Pratik gerektiren reklamcılık gibi bölümlerde bu eksiklik fazlasıyla göze çarpmaktadır. Özellikle de mezuniyet sonrası sektöre adım atan yeni mezunlar bu eksiklikleri fazlasıyla hissetmekteler.

SAÜ İletişim Fakültesi’ni tercih edecek öğrenci adaylarına ve eğitim gören öğrencilere yegane tavsiyemiz eğitimleri devam ederken sektöre işler üretmeye çabalamaları yönünde. Ufakta olsa işler yaparak deneyim elde eden, sektörü tanımaya başlayan her mezun adayı rakiplerinden bir adım önde iş hayatına başlayacaktır.

Bu içerik ilerleyen zamanlarda güncellenecektir. Sizinde eklemek istediğiniz bir konu varsa yorum olarak iletebilirsiniz.

 

 

Leave a comment